Bästa streamingtjänsterna

bild-artikel

Numera finns det ett modernare sätt att kolla film och lyssna på musik. Du behöver inte längre gå till en elektronikaffär och handla en DVD eller en CD-skiva. Numera kan du enkelt skapa ett konto i en app eller på en hemsida och kolla filmer samt lyssna på musik där. Givetvis tar de flesta streamingtjänster i dagens samhälle betalt för att du ska kunna utnyttja det de har att erbjuda i sitt sortiment. Här kommer du kunna läsa om de fyra största och bästa stremingtjänsterna som finns just nu runt om i världen. Det är Netflix, HBO Nordic, Spotify samt Apple Music.

Nexflix

Vi börjar med Netflix, som har funnits sedan 1997 och grundades i USA. Netflix erbjuder streaming av film och tv-serier och har ett extremt stort utbud. Netflix, till skillnad från många andra streamingtjänster av film, har ett stort utbud av tv-serier som inte många andra tjänster har. Dessutom har Netflix otroligt bra kvalité på dina filmer och tv-serier samt att det går att välja undertext på de flesta filmerna i många olika språk. En annan smidig sak med Netflix är att när du skapar ett konto kan du välja hur många enheter du vill kunna använda ditt konto på. Så är ni exempelvis fyra i familjen kan du välja så att alla fyra kan ha ett eget konto i ett och samma abonnemang.

HBO Nordic

HBO Nordic är tre år gammalt, alltså lanserades streamingtjänsten den 14 december 2012. HBO Nordic är en video-on-demand tjänst och har även en tablå lagd tv-kanal som är från USA men gjord för oss tittare i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Som du kanske vet så finns det HBO och HBO Nordic. Vanliga HBO är för Amerika medan HBO Nordic är för oss som bor i norden och vill se på amerikans tv och dess filmer. Denna nordiska tjänst sänder alltså HBO:s egenproducerade dramaserier från USA som har svensk och andra skandinaviska undertexter.

Spotify

Spotify är även det en streamingtjänst men skiljer sig från de två tidigare stremingtjänsterna du har läst om. De tidigare har streamat film, Spotify streamar musik och det har växt och blivit enormt stort på senaste tiden. Spotify startades 2006 av två svenskar vid namn Daniel Ek och Martin Lorentzon. Denna tjänst ger dig som kund möjlighet att streama musik, podcast och videoklipp via nätet. Spotify gör även spellistor i olika genrer och för olika tillfällen, de har även en running spellista där du som kund kan välja genre och sedan väljer Spotify låter efter den takt du springer i. Dock har några artister valt att inte finnas på Spotify då de tycker de får för dåligt betalt.

Apple Music

Till sist så har vi Apple Music som även det är en streamingtjänst med musik. Som du hör på namnet kommer tjänster från Apple men finns även att användas av Android och Windows. Tjänsten lanserades 30 juni 2015 i hela 100 länder. Däremot tillkännagavs lanseringen 8 juni samma år. Här i Svergie kan du välja att prova på tjänsten i 3 månader innan du eventuellt väljer att skapa ett konto.