Handla begagnat på internet

Handla begagnat har numera blivit en trend som de flesta ser som positiv. Oftast, iallafall vi i norden och resterande I-länder, köper mycket saker som vi inte alltid använder mer än 3-4 gånger. På den korta stunden hinner inte kläderna, väskorna, bilarna, båtarna, gräsklipparna eller vad det nu är, slitas ut. Därför är det otroligt smart att använda sig av hemsidor där du kan köpa och sälja begagnat. Två exempel på sådana sidor som även används mest i Sverige är blocket.se samt tradera.com. Dessa två sidor är väldigt lika varandra men tanke på att de har samma syfte, att köpa och sälja begagnat. Men det skiljer sig lite när det gäller hur det går till när man säljer och köper samt vad det är för typ av saker som säljs på dem olika hemsidorna. Det kommer du kunna läsa om nedan.

Blocket

blocket

Om vi börjar med blocket, så är det nog den mest vanliga hemsidan som även har funnits längst. Blocket har utvecklats mycket under de senaste åren och numera kan man även lägga ut jobbannonser under Blocket Jobb. Men tidigare var hemsidan endast till för att köpa och sälja begagnat. Det fungerar så att du skapar ett konto, sedan väljer du menyn att du vill lägga ut en annons. Då får du skriva i annonsen, välja kategori på det du säljer, säga ett pris samt lägga in några bilder om du vill. Att lägga in bilder brukar oftast vara en smart sak annars är det svårt att få sålt. Sedan kostar det 20 kronor och då ingår annonsen samt en bild. Vill du lägga in flera bilder får du betala 10 kronor per extra bild. Vill du sedan lägga till så din annons alltid hamnar högst upp när köpare söker på blocket eller att den alltid finns i en sidospalt, får du betala extra för det. Du skriver givetvis in dina kontaktuppgifter så att din eventuella köpare kan kontakta dig vid intresse. Vill du köpa kläder från blocket går du endast in, väljer distrikt och sedan använder dig av sökmotorn. På blocket säljs allt möjligt från bilar, båtar, kläder, elektronik och massor med annat.

Tradera

tradera

Tradera gäller det samma sak, köp och sälj begagnat. Dock brukar tradera ha ett annat sortiment och locka en annan typ av kunder. Exempelvis så är det inte speciellt vanligt att man säljer en båt på tradera. Det är mer vanligt med små saker och kläder, framför allt märkeskläder. Dessutom så är det en stor skillnad på blocket och tradera när det gäller betalning. På Tradera lägger du ett utgångspris på den produkten du vill köpa, sedan blir det en budgivning. Du som säljer produkten väljer vilket datum och vilken tid budgivningen får vara till och så får köparna buda fram tills dess. Detta gör att du kan känna enormt mycket mer på en produkt om den är populär, i fint skick och att många vill ha den. Säljaren skriver sedan in om köparen eller säljaren står för frakten, om man nu inte väljer att mötas upp på en bestämd plats.